Docu’s

In de periode van januari t/m mei 2023 worden tien documentaires van tien minuten (10 x 10 = 20) gepubliceerd, waarin telkens één alumnus/alumna van de popacademie in de spotlight wordt gezet. We zien onze ex-studenten terug bij managementkantoren, poppodia, tv-programma’s, muziekscholen, labels , publishers en natuurlijk vooral op het podium. Hoe zijn zij gekomen waar ze gekomen zijn? En hoe kijken zij terug op hun tijd op school.

Aflevering 1

Kobus Groen

Kobus studeerde in 2006 af aan de Popacademie Enschede en raakte o.a. werkzaam als bassist -en bandleider bij Miss Montreal. Al snel na zijn studie zag Kobus alle gerenommeerd poppodia en festivals van Nederland.

Aflevering 2

Bella Luna

Het is nu tijd voor Bella Luna, die slechts twee jaar geleden ons gebouw betrad. Al snel viel Bella’s talent op en denderde ze met haar band naar Booster, Popronde en vele andere festivals. En dit is pas het begin!

Aflevering 3

Johanneke ter Stege

Johanneke studeerde af aan de richting Singer Songwriter op de Popacademie, deed een post HBO traject bij BRUT | De Nieuwe Oost en is inmiddels van alle markten thuis.

Aflevering 4

Thijs Rensink

Ook Thijs heeft als bandlid van Miss Montreal alle grote dromen kunnen waarmaken. Samen met o.a. Kobus Groen en Sanne Hans is Thijs begonnen in de allereerste lichting Popacademie en heeft hier vrienden gemaakt voor het leven.

Aflevering 5

Alex Freise

Vanuit Duitsland trok Alex naar Enschede, om te beginnen aan de Popacademie. Zijn plan kwam in een stroomversnelling toen hij like-minded muzikanten ontmoette binnen de opleiding; klasgenoten waarmee hij een band oprichtte.

Aflevering 6

Arno Schlijper

Arno is docent en kernlid van Popacademie vanaf het eerste uur. In zijn loopbaan heeft Arno met de meest getalenteerde muzikanten van het land gespeeld. Arno has seen it all en is een echte pro!

Aflevering 7

Tim Kampman

Zowel vóór, tijdens en na zijn studietijd was Tim op veel podia te zie als gitarist van Tricklebolt. Daarnaast is Tim achter de schermen erg actief als artiestenboeker bij Goomah Music.

Aflevering 8

Kimberly Maasdamme

Kimberly schopte het tot in de halve finale van The Voice of Holland, heeft op grote podia gezongen en reist letterlijk de hele wereld over voor optredens.

Aflevering 9

Luna Morgenstern

Van songwriting, productie tot het schrijven van de teksten, het inzingen van haar liedjes en het bedenken van haar videoclips; Luna is een “Do It Yourself” multi-talent.

Aflevering 10

Jeangu Macrooy

Nog op de opleiding nam Jeangu’s succes al grote proporties aan. Van 3FM talent stroomde hij door naar DWDD, volgde een Edison Pop Awards en shows op Lowlands en North Sea Jazz!

Aflevering 11

Davy de Wit

Davy blikt terug op 20 jaar Popacademie: een gesprek over vastberadenheid, ‘knetterhard denken’, kerndoelen zoals arbeidsperspectief en ondernemerschap.